Ρόδος-Δωδκάνησα – Την ανηφόρα παίρνει ο υδράργυρος την νέα εβδομάδα

0
176

Θερμοκρασιακά προαναγγέλουμε το τέλος του φετινού χειμώνα απο αύριο Δευτέρα 13 Μαίου.
Βέβαιως καλό καλοκαίρι θα ευχηθούμε την Παρασκευή 21 Ιουνίου όπου ξεκινάει επίσημα το θερινό ηλιοστάσιο, ωστόσο απο αύριο αστάθειες και βροχές μας αποχαιρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι την Τετάρτη 15 Μαίου

Δευτέρα 13

Αραιές νεφώσεις αναμένονται απο το πρωί έως το απόγευμα στα βορειότερα τμήματα του νομού περίπου απο την Κώ που στην συνέχεια θα πυκνώσουν χωρίς να δώσουν κάποιο φαινόμενο.
Στα νοτιότερα ο καιρός θα είναι αίθριος καθ όλο το 24ώρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις γενικά ασθενείς 3-4 μποφόρ.

Υγρασία : 65% – 95%

Τρίτη 14

Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα, ενώ από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα, αναμένεται να πυκνώσουν σε όλα τα τμήματα. Δεν προβλέπεται να εκδηλωθούν φαινόμενα πουθενά. Να σημειώσουμε πως δεν αποκλείονται οι πρωινές ομίχλες κυρίως στη Ρόδο.

Οι άνεμοι θα επιμείνουν Νότιοι με την έντασή τους να ανεβαίνει στα 4-5 μποφόρ.από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνουν σταδιακή εξασθένηση σε όλα τα τμήματα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα άνοδο και θα κυμαίνονται στα βόρεια από 16-25°C, στα νότια απο 17-27°C, ενώ στη νότια Ρόδο και στη Λίνδο δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει τους 29°C βαθμούς.

Υγρασία : 55-85%

Τετάρτη 15

Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και την Τετάρτη με πρωινές ομίχλες, όπου στη συνέχεια θα διαλύονται και θα επανέλθουν οι νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι σε όλα τα τμήματα χωρίς ωστόσο να σημειώνονται φαινόμενα πουθενά καθ’όλο το 24ωρο.

Οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ σε όλα τα τμήματα. Σταδιακά από το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα, θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς όπου αναμένεται να ενταθούν ελάχιστα κυρίως στα νοτιότερα τμήματα, στα 4-5 και μετά τα μεσάνυχτα 6 μποφόρ μόνο στη θάλασσα της Ρόδου.

Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσουν οι θερμοκρασίες όπου θα κυμανθούν στα Βόρεια από 19-27°C, στα Νότια απο 20-28°C, ενώ στα ανατολικά και νότια της Ρόδου δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει τους 30-31°C βαθμούς.

Υγρασία : 50-80%

Καλή εβδομάδα

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019



Προηγούμενο άρθροΗ εξέλιξη του καιρού έως το τέλος του Μάιου (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού έως το τέλος της εβδομάδας