Ρόδος-Δωδεκανησα- Επιστροφή του χειμώνα για ενα 48ωρο.Πρόγνωση καιρού Τρίτης-Τετάρτης

0
254

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο αύριο με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και καταιγίδες.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο αύριο με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά

Ασθενείς βροχές αναμένεται να σημειώνονται απο τα ξημερώματα στα βορειότερα νησιά κυριως, και λιγο αργότερα και στα νοτιότερα με διάρκεια το αργότερο έως τις προμεσημβρινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση χωρις να αποχωρούν οι νεφώσεις. Απο το απογευμα απο τα βόρεια τμήματα (Αστυπαλαια, Πάτμος,Λειψοί,Λέρος) ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά και θα σημειώνονται καταιγίδες . Αργότερα προς το βράδυ θα επεκταθούν σε Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, και Σύμη. Φαινόμενα αναμένονται στη Ρόδο απο τις 21:00 το βράδυ και μετά. Απο τα μεσάνυχτα και μετά προβλέπεται νεα υποτροπή του καιρού ειδικά στην Ρόδο και τα νησια κοντά σε αυτην με φαινόμενα που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτωσεις. Προς το ξημέρωμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ιξιά, την πόλη της Ροδου και στα ανατολικά και θα ειναι ισχυρά. Δείξτε προσοχή! Σταδιακή βελτίωση αναμένεται απο το μεσημέρι.

Κάσος-Κάρπαθος-Καστελλόριζο
Απο τα μεσάνυχτα της Τρίτης εως το ξημέρωμα της Τετάρτης θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα νησιά αυτά, απο καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιώνεται και μεχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν αποκλείεται να επηρεάζονται απο κάποιες παροδικές μπόρες χωρίς διάρκεια και χωρίς ένταση.

Οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε Νοτιοδυτικές διευθύνσεις σε ολα τα τμήματα απο το πρωί , ενω απο τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να ενισχύονται, και απο το βράδυ κυρίως θα αγγίζουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση ανέμων αναμένεται απο τις μεταμεσονυκτιες ώρες και μετά. την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις, οχι παραπάνω απο 3-4 μποφόρ. Απο το μεσημέρι θα στραφούν σε Βόρειες διευθύνσεις και θα αυξάνουν την ένταση τους φτάνοντας μέχρι το απογευμα και ειδικά τη νύχτα τα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση και πάλι απο τα μεσάνυχτα.

Οι Θερμοκρασίες την Τρίτη θα κυμανθούν απο 13 εως 16 βαθμούς στα βόρεια, και απο 14 εως 17 βαθμούς στα νότια. Τις βραδυνές ώρες ωστόσο ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους 10 βαθμούς στα παραθαλάσσια, ενω στα ορεινά στους 7 βαθμούς. Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι πουθενά τους 11-12 βαθμούς, ενω τη νύχτα θα εχει αρκετό κρύο. Στα ορεινά θα ειναι μέχρι 6 βαθμους η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια μέχρι τους 8-9 βαθμούς. Και ο χειμώνας καλά κρατεί…

Υγρασία: 65%-95% την Τρίτη
70%-85% την Τετάρτη

Καλή Σαρακοστή σε όλους


Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς


Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκανησα- Πρόγνωση καιρού για Σ/Κ και Καθαρά Δευτέρα 9-10-11 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΣύνοψη δυναμικής φαινομένων για την 12η και 13η Μαρτίου