Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας-Τρίτης 19/20 Δεκεμβρίου

0
2289
Ρόδος - Φώτο : Γεώργιος Πάττας
Ρόδος - Φώτο : Γεώργιος Πάττας

Χορηγός Πρόγνωσης


Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα σε όλα τα τμήματα του νομού.
Εξαίρεση το Καστελλόριζο όπου οι αραιές νεφώσεις που θα επικρατούν απο το πρωί θα πυκνώνουν απο το απόγευμα και την νύχτα θα υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες που θα συνοδευτούν από ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας όπου θα ακουμπάνε τα 6-7 χωρίς να αποκλείονται και ριπές 8 μποφόρ ειδικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού!
Προσοχή στην Αστυπάλαια τα μεσάνυχτα οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ακουμπάνε τα 9 μποφόρ!
Εξαιρούνται η Ρόδος, η Σύμη και το Καστελλόριζο όπου η ένταση σε αυτά τα νησιά θα φτάνει τα 4-5 το πολύ 6 μποφόρ ενώ απο το απόγευμα θα στρέφονται σε ανατολικούς. Στο Καστελλόριζο μάλιστα δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ ενώ θα στρέφονται απο διάφορες διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βρειότερα νησιά του νομού απο 13.. έως 17°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 14.. έως 18°C βαθμούς και στα ορεινά απο 12.. έως 16°C βαθμούς.

Υγρασία : 45-85%

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Παραμένει αίθριος ο καιρός σε όλα τα νησιά του νομού με εξαίρεση και πάλι το Καστελλόριζο όπου η αστάθεια που θα επικρατεί κατά την διάρκεια της ημέρες δεν αποκλείεται να δώσει κάποια παροδική μπόρα. Πιθανότητες θα έχουν και τα ανατολικά τμήματα της Ρόδου όπου η αστάθεια στο Καστελλόριζο δεν αποκλείεται να καταφέρει να φτάσει ως εκεί και να δώσει ψιχαλίσματα η ακόμα και παροδικές βροχές χωρίς διάρκεια.

Οι άνεμοι επιμένουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι το ύψος της Νισύρου και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ. Παραμένουν θυελλώδεις οι άνεμοι στην Αστυπάλαια καθ’ όλη την ημέρα.
Από το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.
Από την Νίσυρο και νοτιότερα θα στρέφονται σε νοτιοανατολικούς και δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι και στην συνέχεια θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 5-6 μποφόρ ειδικά στην πόλη της Ρόδου και την Ιξιά.

Θερμοκρασίες σε νέα πτώση:
Βορειότερα νησιά : από 13.. έως 16°C βαθμούς
Νοτιότερα νησιά : από 14.. έως 17°C βαθμούς
Πόλη Ρόδου : απο 14.. έως 17°C βαθμούς
Πόλη Κώ : από 13.. έως 16°C βαθμούς
Έμπωνας : από 10.. έως 15°C βαθμούς

Υγρασία : 55-90%

Καθημερινά δελτία μας μπορείτε να ακούτε μέσα από τις συχνότητες του Real Voice 99.5

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022







Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 16/17/18 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης-Πέμπτης 21/22 Δεκεμβρίου