Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 3/4/5 Μαίου

0
266

-Καλός ο καιρός την Παρασκευή
-Νέα επιδείνωση το Σ/Κ με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους

Αναλυτικά

Καιρός

Παρασκευή 3 Μαίου

Πολύ καλά θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα σε όλα τα τμήματα. Απο το απόγευμα σταδιακά νεφώσεις θα εισέρχονται στον νομό απο τα δυτικά και μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουν καλύψει όλα τα τμήματα.

Σαββάτο 4 Μαίου

Νεφώσεις θα επικρατούν καθ’ όλο το 24ώρο σε όλα τα τμήματα.
Πιθανότητα για βροχές μέτριας η κανονικής έντασης ανα διαστήματα θα υπάρχει για όλα τα νησιά του νομού. Δεν περιμένουμε να εκδηλώνονται καταιγίδες άρα ως εκ τούτου δεν αναμένονται ακρότητες.

Κυριακή 5 Μαίου

Νεφώσεις θα επικρατούν απο το ξημέρωμα που ενδεχομένως θα δίνουν βροχές μέτριας έντασης κυρίως στα βορειότερα νησιωτικά τμήματα. Τίποτα το ανησυχητικό. Μέσα στην μέρα τα φαινόμενα θα σταματούν εντελώς και μάλιστα στα νότια θα εμφανίζεται ο ήλιος για αρκετά μεγάλα διαστήματα.
Παρόλα αυτά πρός το τέλος του 24ώρου δεν αποκλείεται να επιστρέψουν φαινόμενα με την μορφή μπόρας αυτή την φορά αρχικά στα βορειότερα νησιά και μετά τα μεσάνυχτα και στα νοτιότερα. Δεν θα πρέπει να ξαφνιαστείτε αν ακούσετε και κάποια αστραπόβροντα.

Άνεμοι

Παρασκευή 3 Μαίου


Απο δυτικές διευθύνσεις θα στραφούν με την έντασή τους το μεσημέρι να φτάνει στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ σε Ρόδο και Καστελόριζο.
Στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα πνέουν πάνω από 3-4 μποφόρ.
Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν από τη νύχτα.

Σάββατο 4 Μαίου

Στροφή σε νοτιάδες απο τα ξημερώματα και σταδιακά από το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας στα βορειότερα τμήματα τα 5-6 μποφόρ, ενω στα νοτιότερα τα 4-5 μποφόρ.
Από τα μεσάνυχτα αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Κυριακή 5 Μαίου

Περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι απο το ξημέρωμα και θα ακουμπάνε τα 7 ενδεχομένως και τα 8 μποφόρ σε όλα τα τμήματα του νομού. Απο το βράδυ και κυρίως τα μεσάνυχτα θα εξασθενούν.

Θερμοκρασίες

Παρασκευή 3 Μαίου

Σε μικρή άνοδο την Παρασκευή θα κυμανθούν από 15 έως 21°C στα βορειότερα νησιά, και απο 16 έως 22°C βαθμούς στα νοτιότερα.

Σαββατοκύριακο

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και το Σάββατο ενώ την Κυριακή ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται από 14 έως 19°C στα βόρεια τμήματα, και απο 15-20°C βαθμούς στα νοτιότερα.

Υγρασία:
Παρασκευή : 60-92%
Σάββατο : 65-95%
Κυριακή : 67-97%

Καλό Π/Σ/Κ

Επιμέλεια κειμένου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΑνοιξιάτικη Χιονόπτωση στο νησί της Θάσου (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΗ κλιματική αλλαγή και πώς επηρεάζει τη ζωή μας