Ρόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού για την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα

0
196

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικά

Μ.Δευτέρα εως Μ.Παρασκευή:

Θα επικρατούν νεφώσεις ανά διαστήματα οι οποίες θα είναι πυκνότερες κυρίως τη Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη, και την Μ. Πέμπτη. Δεν αναμένεται να έχουμε φαινόμενα σε καμία περιοχή του νομού αλλά θα είναι μουντός ο καιρός ειδικά την Μ.Τετάρτη και τη Μ.Πέμπτη σε όλα τα τμήματα.

Μ. Σάββατο:

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μεγαλύτερα ανοίγματα και θα επικρατεί κυρίως ηλιοφάνεια, ενώ και το βράδυ ο ουρανός θα είναι ξάστερος.

Κυριακή του Πάσχα:

Με πολύ καλές συνθήκες και ηλιοφάνεια προβλέπεται να είναι η ημέρα του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία σας θα γίνει κανονικά, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Άνεμοι

Παραμένει ο βοριάς και τη Μ.Δευτέρα με την ένταση του να κυμαίνεται στα 3-4 μποφόρ σε όλα τα τμήματα. Από τη Μ. Τρίτη εως και το Μ Σάββατο το πρωί οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε Νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Μ. Τρίτη-Μ. Τετάρτη: Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 και τοπικά στο Καρπάθιο έως 6 μποφόρ.
Μ. Πέμπτη: βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων στα 3-4 μποφόρ παραμένοντας σε Νοτιοανατολικές διευθύνσεις.
Μ.Παρασκευή: Περαιτέρω εξασθένηση θα σημειώσουν οι άνεμοι σε όλα τα τμήματα όπου και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και η έντασή τους δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.
Μ. Σάββατο: Σε χαμηλά επίπεδα θα συνεχίσουν να πνέουν οι άνεμοι στα 3-4 μποφορ.

Κυριακή του Πάσχα: Από το μεσημέρι και έπειτα οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες σε όλα τα τμήματα, όπου και θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο κυρίως από την Μ.Τρίτη και μετά.

Μ. Δευτέρα: 14…- 20°C / 21°C
Μ. Τρίτη: 15… – 21°C / 22°C.
Μ.Τεταρτη: 16… – 24°C στα βόρεια, και στα νότια 17… – 25°C.
M. Πέμπτη- Μ. Παρασκευή: Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες καθώς για πρώτη φορά φέτος ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28°C βαθμούς.
Μάλιστα δεν αποκλείεται στη Λίνδο η θερμοκρασία να φτάσει τους 29 ίσως και τους 30°C βαθμούς.
Το ίδιο ισχύει και για το Μ. Σάββατο μέχρι και το βράδυ, όπου σταδιακά θα σημειώσει υποχώρηση ο υδράργυρος, και την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24°C βαθμούς.

Η υγρασία την Μ.Δευτέρα μέχρι και την Μ. Παρασκευή θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα συμπεριλαμβανομένου και του αισθήματος δυσφορίας όπου θα είναι μεγάλο. Από την Μ. Τρίτη και μετά, ευνοείται και η μεταφορά σκόνης σε αρκετά υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα η υγρασία να κυμαίνεται από 67 έως 98% ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επικίνδυνος συνδυασμός για ηλικιωμένους και παιδιά κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα οπότε και χρειάζεται προσοχή.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεία

Γιάννης Μανωλάς – Βαλεντίνα Μπάτη

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΑσθενής Χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Σερρών (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΕλλάδα – Πρόγνωση καιρού για την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα