Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

0
116

Ρόδος – Φώτο : Σταύρος Κεσεδάκης

  • Παραμένει νεφελώδης ο καιρός στα Δωδεκάνησα ενώ μεταφέρεται και βορειότερα η αστάθεια. | Σταδιακή επικράτηση Θυελλώδών ανέμων σε όλα τα πελάγη |

    Αναλυτικά

    Παραμένει η αστάθεια στα νοτιότερα τμήματα του νομού όπου προβλέπεται να δίνουν ανα διαστήματα βροχές μέτριας έντασης στην Ρόδο (κυρίως στα ορεινά) με σύντομη εξασθένιση. Επι της ουσίας δεν περιμένω κάτι σοβαρό για την Ρόδο όπου η μέρα θα τελειώσει ε αρκετές νεφώσεις αλλα και ανοίγματα στον ουράνιο θόλο. Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η Χάλκη τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες απο μπόρες. Βροχή απο το πρωί και καταιγίδα συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων αργότερα πρός το μεσημέρι θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας όπου ο καιρός θα είναι τρομερά άστατος εως το τέλος του 24ώρου. Επίσης βροχές και ανα διαστήματα καταιγίδες αναμένονται σε Κάσο και Κάρπαθο απο το πρωί έως το μεσημέρι όπου θέλει λίγο προσοχή καθώς δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι έντονα. Θα συνεχίσουν ποτιστικές βροχές στο Καστελλόριζο ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να ενταθούν το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν απο Βόριες διευθύνσεις και θα ενισχύονται απο το ξημέρωμα και έως το απόγευμα θα ακουμπάνε τα 7-8 μποφόρ οπότε ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες σιγκοινωνίες. Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε καλό θα είναι να επικοινωνείτε με το Λιμεναρχείο πριν κλείσετε εισητήρια.

    Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση : Βόρεια : απο 14 έως 16°C Νότια : απο 15 έως 17°C Ορεινά : απο 11 έως 15°C

    Υγρασία : 50% – 80% 

    Να είσαστε καλά

    Γιάννης Μανωλάς

    Cyclone of Rhodes 2012-2018

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ – ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ ΤΗΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ