Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο της 25ής Μαρτίου

0
208

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στα Δωδεκάνησα με μοναδική παραφωνία τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά

Σαββάτο 23 Μαρτίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα νησιά του νομού καθ όλο το 24ώρο.
Εξαίρεση η Ρόδος όπου τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν στα κεντρικά νεφώσεις και θα δώσουν καταιγίδα συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Μέσα στο μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σταδιακή ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι ανεμοι απο το πρωί στα βόρεια τμήματα, που αρχικά θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ μέχρι περίπου το ύψος της Κω, ενώ απο Κω και νοτιότερα και κυρίως στη Ρόδο δε θα πνέουν παραπάνω απο 2-3 μποφόρ απο διάφορες διευθύνσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Απο τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα, θα ενισχυθούν και στα νότια τμήματα και αναμένεται να φτάσουν έως το βράδυ τα 6-7 μποφόρ.
Παράλληλα νεα ενίσχυση θα παρουσιάσου στα βόρεια από το απόγευμα και θα φτάνουν μέχρι την νύχτα τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ σε όλα τα βορεια τμήματα καθώς και στο Καρπάθιο.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας απο το βράδυ του Σαββάτου που θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα από 13.. εως 19°C και απο 14.. εως 20°C στα νότια. Στα ανατολικά της Ρόδου ο υδράργυρος θα ακουμπήσει τους 21°C βαθμούς το μεσημέρι.

Υγρασία : 60 – 90%

Κυριακή 24 Μαρτίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα νησιά καθ όλο το 24ώρο.

Άνεμοι βοριάδες με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.
Ανατολικοί ανα διαστήματα στην Ρόδο, κάτι που σημαίνει πως θα επηρεάζουν αρκετά και την πόλη της Ρόδου ακουμπώντας στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ επίσης, μέχρι και το βράδυ.
Απο το βράδυ και μετά προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με αρκετό κρύο ειδικά το ξημέρωμα. Στα βόρεια απο 10°C εως 16°C , στα νότια 11°C εως 17°C και στα ανατολικά της Ρόδου 19°C βαθμούς.

Υγρασία : 50% – 85%

Δευτέρα 25η Μαρτίου

Αίθρος προβλέπεται ο καιρός στον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 σε όλα τα τμήματα του νομού.

Ενισχυμένοι ωστόσο θα παραμένουν οι άνεμοι, κυρίως μέχρι το ύψος της Κω, ενω απο κει και νοτιότερα συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου θα εξασθενούν απο το ξημέρωμα.
Στην Ρόδο ενώ αρχικά θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ γρήγορα θα πέσει η ένταση τους στα 3-4 μποφόρ και μάλιστα θα στραφούν σε νοτιαδες.
Στα βορειότερα τμήματα θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στα 6-7 μποφόρ μέχρι και το βραδυ όπου θα εξασθενούν.

Σε χαμηλά επίπεδα θα συνεχίσουν να κυμαίνονται οι θερμοκρασίες την 25ή Μαρτίου.
Στα βόρεια νησιά απο 9°C εως 16°C , στα νότια από 10°C εως 17°C , και στα ορεινά απο 6°C εως 15°C.

Υγρασία : 45% – 80%

Καλό τριήμερο – Χρόνια Πολλά

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 22 Μαρτίου
Επόμενο άρθροSymi – The island of Archangel Michael – Panormitis