Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 27/28 Νεομβρίου

0
5391
Rhodes - Photo Steve Kesedakis
Rhodes - Photo Steve Kesedakis

Χορηγός της σημερινής Πρόγνωσης

Συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εκδώσαμε την Πέμπτη.
Δείτε το εδώ

Περάσματα καταιγίδων αναμένονται τις επόμενες ώρες και κυρίως απο τα μεσάνυχτα και μετά σε όλα τα νησιά του νομού και σε αυτό το μοτίβο θα φτάσουμε μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν εξασθένηση σταδιακά παντού απο της 09:00-10:00 περίπου το πρωί ωστόσο το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα δεν αποκλείεται να επηρεάζεται ξανά η Ρόδος απο σύντομες μπόρες.
Αιτία η τρομερά ασταθής ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην περιοχή. Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε τα φαινόμενα να ισχυροποιούνται.
Κάποια αστραπόβροντα θα ακουστούν μόνο το ξημέρωμα ενώ το μεσημέρι πολύ δύσκολα να ακουστεί κάτι.

Οι άνεμοι όπως είπαμε θα ενισχυθούν και πάλι σταδιακά παρόλο που θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα ακουμπάνε και πάλι τα 6-7 μποφόρ πάντα απο νότιες διευθύνσεις. Το δελτίο θα παραταθεί έως το πρωί της Κυριακής

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο:
Βόρεια νησιά : απο 16.. έως 21°C
Νότια νησιά : απο 17.. έως 22°C
Ορεινά : απο 16.. έως 21°C

Υγρασία : 65-90%

Την Κυριακή ο καιρός προβλέπεται με αρκετές νεφώσεις χωρίς φαινόμενα με εξαίρεση την Ρόδο που θα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες το μεσημέρι η το απόγευμα. Λίγο προσοχή οσο αφορά τα φαινόμενα αυτά καθώς η περιοχή θα έχει την τάση να παρουσιάζει συγκλίσεις τις ώρες εκείνες και δεν αποκλείεται να βγεί κάτι ποιό δυναμικό. Φυσικά θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για το σενάριο αυτό μέσα απο την ομάδα μας στο facebook.

Οι άνεμοι
θα πνέουν ενισχυμένοι απο το πρωί στα 6-7 μποφόρ αρχικά νοτιάδες και μέσα στην μέρα δυτικοί. Παραδόξως στην Ρόδο θα επικρατεί σχεδόν άπνοια καθώς οι συγκλίσεις που προαναφέραμε δημιουργούν ένα φαινόμενο σαν να πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή απο τους ανέμους.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες:
Βόρεια νησιά : απο 16.. έως 21°C
Νότια νησιά : απο 17.. έως 22°C
Ορεινά : απο 16.. έως 21°C

Καλό Σαββατοκύριακο – Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021



Προηγούμενο άρθροSnowmageddon in central Europe next days (Nov. 24 to Dec 10 2021)
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΔΙΠΛΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ