Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

0
2933
Ρόδος 1/4/2021 - Φώτο : Giannis Mary Symiakou
Ρόδος 1/4/2021 - Φώτο : Giannis Mary Symiakou

Φίλοι και φίλες του Κυκλώνα Ρόδου, η μετεωρολογική σας ενημέρωση απο σήμερα επιστρέφει καθημερινά για να σας κρατήσει συντροφιά μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Μετά απο την μακρά ομολογουμένως περίοδο με έντονες ζέστες και ισχυρότατους καύσωνες καθ όλη σχεδόν την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως έφτασε η στιγμή να επιστρέψει η αστάθεια στον νομό μας, άρα ως εκ τούτου υπαρκτές είναι επιτέλους οι πιθανότητες ώστε να σημειωθούν οι πρώτες βροχούλες η ακόμα και μπόρες σε Ρόδο , Κώ , Σύμη , Κάρπαθο και Καστελλόριζο.
Η πιθανότητες αυτές θα είναι πολύ αυξημένες για τα κεντρικά και ορεινά της Ρόδου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο ενώ δεν αποκλείεται και μετά τα μεσάνυχτα να σημειωθούν ασθενούς έντασης φαινόμενα στην πόλη και πέριξ αυτής.
Το Καστελλόριζο επίσης συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες ώστε να σημειωθούν μπόρες απο τις μεσημβρινές ώρες έως τα μεσάνυχτα ενώ πιθανότητες θα έχουν και τα ορεινά της Καρπάθου τις βραδινές κυρίως ώρες.
Τέλος πολύ μικρές πιθανότητες θα έχουν ώστε να δούν κάποιες ψιχάλες η πρόσκαιρα ασθενούς έντασης βροχή η Κώς και η Σύμη.
Τίποτα το ιδιαίτερο ωστόσο, σε αυτά τα δύο νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει πουθενά τα 3-4 μποφόρ. Απο τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν ειδικά στα βορειότερα πελάγη και το Καρπάθιο στα 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν :
Βόρεια νησιά : απο 19.. έως 25°C
Νότια νησιά : απο 21.. έως 27°C

Υγρασία : 60-85%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Χορηγός Πρόγνωσης Coffee Berry

Η πρόγνωση μας και ηχητικά απο τον συνεργάτη μας Δρόσο Σκότη

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το τριήμερο της Παναγιάς
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 15 Σεπτ.