Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 31 Μαρτίου

0
3056
Ρόδος - Περιοχή Κεραμι, Αρχάγγελος - Φώτο : George OldMan
Ρόδος - Περιοχή Κεραμι, Αρχάγγελος - Φώτο : George OldMan

Η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στα 2-3 μποφόρ απο την Ρόδο έως σχεδόν την Κώ και η στροφή τους σε νοτιάδες εν αντιθέση με τα βορειότερα τμήματα όπου θα ακουμπάνε τα 7 μποφόρ βοριάδες θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία δύο ζωνών αστάθειας στον νομό.
Ετσι απο το μεσημέρι κυρίως έως το βράδυ θα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σημειώνονται ανα διαστήματα καταιγίδες σε Ρόδο (κυρίως κοντά και τριγύρω απο την πόλη και τα ορεινά), το Καστελλόριζο και την Κώ επίσης κοντά στην πόλη η εντός αυτής.
Απο τις απογευματινές ώρες εως τα μεσάνυχτα θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστούν η Πάτμος η Λειψοί η Λέρος και η Αστυπάλαια απο παροδικές μπόρες.

Οι άνεμοι όπως είπαμε στρέφονται σε νοτιάδες στα νοτιότερα απο το ξημέρωμα και δεν θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ με εξαίρεση το Καστελλόριζο όπου θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ έως το απόγευμα. Στην συνέχεια θα εξασθενήσουν.
Στα βορειότερα τμήματα περίπου απο το ύψος της Κώ και γύρω στης 09:00 το πρωί ο ισχυρός βοριάς θα έχει εξασθενήσει και θα εχει δώσει την θέση του στον νοτιά για το υπόλοιπο της ημέρας εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα:
Βορειότερα νησιά : απο 10.. έως 15°C
Νότια : απο 11.. έως 16°C
Ορεινά : απο 8.. έως 14°C

Υγρασία : 50-85% στα βόρεια και 60-90% στα νοτιότερα τμήματα

Η πρόγνωση και ηχητικά απο τον συνεργάτη Δρόσο Σκότη

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021


Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Προαναγγελία Ενίσχυσης Ανέμων την Τρίτη 30 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού 1ής Απριλίου Real Edition