Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Π/Σ/Κ 15-17 Φεβρουαρίου

0
191

Παραμένει άστατος ο καιρός

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

Πολύ άστατος προβλέπεται ο καιρός καθ όλο το 24ώρο σε Καστελλόριζο , Ρόδο, Σύμη, Χάλκη , Κάρπαθο και Κάσο.
Μικρή πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες θα υπάρχει το ξημέρωμα σε αυτά τα νησιά που θα συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις η και χαλαζοπτώσεις.
Ο καιρός θα βελτιωθεί σύντομα ομως το μεσημέρι θα προσπαθούν να επανέρχονται τα φαινόμενα κυρίως στην Ρόδο με την μορφή καταιγίδας ειδικά στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα.
Παραμένει άστατος και το βράδυ ο καιρός σε τούτα τα νησιά με την πιθανότητα για μπόρες ανα διαστήματα να είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Τα υπόλοιπα νησιά θα απολαμβάνουν φρέσκο βοριαδάκι που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα και θα παραμείνει έως το τέλος του 24ώρου υπο αυτές τις συνθήκες ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες-ΒΔ διευθύνσεις φτάνωντας στα βορειότερα τμήματα τα 6-7 μποφόρ ενώ στα νοτιότερα τα 5-6 μποφόρ με εξασθένησει απο το απόγευμα στα νότια και στροφή σε ανατολικούς στην Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 10 έως 13°C και στα νότια απο 11 έως 14°C βαθμούς.
Στα ορεινά απο 7 έως 12°C βαθμούς.

Υγρασία : 55% – 87%

Σαββάτο 16 Φεβρουαρίου

Καρμπόν με της Παρασκευής ο καιρός με τα νησιά και τις ώρες φαινομένων να μην αλλάζουν. Μάλιστα οι πιθανότητες να σημειωθούν φαινόμενα είναι ποιο αυξημένες.
Στα βορειότερα τμήματα ο καιρός θα παραμένει πολύ καλύτερος.

Οι άνεμοι θα εξασθενούν απο την Λέρο και νοτιότερα και δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Σε Λειψούς και Πάτμο θα ειναι βορειοανατολικοί με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα :
Βόρεια : απο 10 έως 13°C
Νότια : απο 11 έως 14°C
Ορεινά απο 7 έως 12°C

Υγρασία : 55% – 90%

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Εως τις πρωινές ώρες θα παραμένει η αστάθεια σε Ρόδο , Κάσο και Κάρπαθο με πιθανότητα αυξημένη για τοπικές μπόρες ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα καταστεί σχεδόν αίθριος για το υπόλοιπο της ημέρας.
Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός καθ όλο το 24ώρο στα υπόλοιπα νησιά του νομού.

Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει σχεδόν παντού στα 3-4 μποφόρ με εξαίρεση την Πάτμο και την Αστυπάλαια που θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ. Σταδιακά απο τις προμεσημβρινές ώρες θα στρέφονται σε βοριάδες σε όλα τα τμήματα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο :
Βόρεια : απο 13 έως 15°C
Νότια : απο 14 έως 16°C
Ορεινά απο 11 έως 14°C

Υγρασία : 55% – 85%

Καλό Π/Σ/Κ σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Ισχυρές καταιγίδες ξημερώματα Πέμπτης – Πρόγνωση καιρού
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα και τη Τρίτη 18/19 Φεβρουαρίου