Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

0
4516

Επιμένει ο πυρήνας στα κεντρικά τμήματα του νομού εγκλωβισμένος απο της 06:00 το ξημέρωμα της Τρίτης και τροφοδοτούμενος με υγρασία απο την θάλασσα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και δίνει συνεχώς ισχυρότατες κι επικίνδυνες καταιγίδες. Μέχρι στιγμής απο καθαρή τύχη δεν έχει μπεί σε κάποιο άλλο νησί πέρα απο την Πάτμο τις πρωινές ώρες που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και μετά το μεσημέρι την Λέρο χωρίς ευτυχώς κάτι ακραίο.
Αυτή η εμμονή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με τον πυρήνα να αρχίζει να μετακινείτε νοτιότερα μετά τα μεσάνυχτα που θα πέφτει η ένταση των ανέμων. Θεωρώ πως θα σπάσει το πρωί και θα δώσει τοπικές μπόρες στην Ρόδο την Κώ την Νίσυρο την Τήλο και την Χάλκη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η Κάρπαθος απο ισχυρότατες καταιγίδες το ξημέρωμα.

Οι άνεμοι θα εξασθενούν το ξημέρωμα και στην Ρόδο φτάνοντας ενώ ουσιαστική εξασθένηση προβλέπετε τις προμεσημβρινές ώρες στα 2-3 μποφόρ ενω σταδιακά θα στρέφονται σε βοριάδες. Στα υπόλοιπα τμήματα θα παραμένουν εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ το πολύ.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν αμετάβλητες :
Βόρεια νησιά : απο 13.. έως 17°C
Νότια : απο 14.. έως 18°C
Ορεινά : απο 11.. έως 16°C

Υγρασία : 60-90%

Να σημειώσουμε πως παραμένει η μουντάδα λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα. Απο το απόγευμα θα καθαρίζει ο καιρός.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021



Προηγούμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πάτμος, Πλημμύρες, κατολισθήσεις σε όλο το νησί. Κλείσανε τα σχολεία (Φώτο-Βίντεο)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Πέμπτης/Παρασκευής – 4/5 Φεβρουαρίου