Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 2/3 Ιανουαρίου 2021

0
2929

Χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη υγεία να είναι το 2021

Άστατος καιρός προβλέπεται το Σαββατοκύριακο σε όλα τα τμήματα με την πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα σε κάποια νησιά να είναι αυξημένη.
Συγκεκριμένα απο το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι θα υπάρχει πιθανότητα να σημειώνονται μπόρες ανα διαστήματα απο την Κώ και βορειότερα μέχρι και την Πάτμο.
Απο το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σε αυτά τα νησιά ενώ μετά τα μεσάνυχτα η πιθανότητα για παροδικές μπόρες θα επανέλθει.
Απο την Κώ και νοτιότερα καλά θα κυλάει η μέρα και μόνο απο τα μεσάνυχτα και μετά φαίνεται να επηρεάζονται ορισμένα νησιά συμπεριλαμβανομένης και της Πρωτεύουσας Ρόδου απο μπόρες.
Μέχρι το πρωί της Κυριακή τα φαινόμενα θα περιορίζονται μόνο στην Ρόδο όπου μέχρι τις μεσημβρινές / απογευματινές ώρες θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειώνονται μπόρες ενώ δεν αποκλείεται και καταιγίδα που θα συνοδευτεί απο αστραπόβροντα.
Στα υπόλοιπα νησιά πέρα απο νεφώσεις και κάποια σύντομη ψιχάλα δεν προβλέπεται κάτι περαιτέρω.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις και τις δύο μέρες ενώ το Σαββάτο θα είναι πιο ενισχυμένοι φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ και την Κυριακή θα εξασθενήσουν στα 2-3 μποφόρ παντού.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο την Κυριακή :
Βόρεια νησιά : απο 14.. έως 19°C
Νοτιότερα νησιά : απο 15.. έως 20°C
Ορεινά : απο 13.. έως 17°C

Υγρασία : 60 – 90%

Καλό Σαββατοκύριακο & Καλό μήνα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για τις τελευταίες μέρες του 2020 και την Πρωτοχρονιά
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου