Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 28 Δεκ.

0
4331
Ρόδος Νοέμβρίος 2020 - Φώτο Συμιακός Ιωάννης
Ρόδος Νοέμβρίος 2020 - Φώτο Συμιακός Ιωάννης

Καταιγίδες θα εντοπίζονται το ξημέρωμα σε Καστελλόριζο , Κώ , Σύμη , Κάλυμνο , Λέρο , Λειψούς και Πάτμο οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σύντομα θα σταματούν και πρίν τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός ήδη θα ανοίγει χωρίς ωστόσο να απομακρύνονται πολύ οι νεφώσεις καθώς δεν αποκλείεται την νύχτα να επιστρέψουν και να επηρεάσουν και πάλι τα παραπάνω νησιά με την μορφή όμβρων, δηλαδή σύντομες μπόρες.
Επίσης, στην Ρόδο θα σημειώνονται καταιγίδες απο το ξημέρωμα ενώ έμφαση των φαινομένων θα πρέπει να δοθεί στην πόλη και κοντινών Δήμων πρός αυτήν.
Εξασθένηση προβλέπεται το μεσημέρι ωστόσο το βράδυ δεν αποκλείονται και πάλι σύντομες μπόρες σε διάφορα σημεία του νησιού.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα ενώ είναι λίγο δύσκολο να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις οχι όμως αδύνατον ειδικά για τα ορεινά. Υδροστρόβιλοι έχουν καλές πιθανότητες να θεαθούν στις θάλασσες.
Σε όσα νησιά δεν αναφερθήκαμε πέρα απο τις νεφώσεις που θα αραιώνουν κατά την διάρκεια της ημέρας δεν προβλέπεται κάτι περισσότερο.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν απο το ξημέρωμα στα 3-4 και λίγο αργότερα στα 2-3 μποφόρ ενώ θα στραφούν απο Δυτικές διευθύνσεις.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια νησιά : απο 13.. έως 18°C
Νοτιότερα νησιωτικά τμήματα : απο 14.. έως 19°C
Ορεινά : απο 11.. έως 17°C

Υγρασία : 60 – 90%

Η πρόγνωση μας και ηχητικά με την φωνή του συνεργάτη Δρόσου Σκότη

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020






Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 26/27 Δεκ.
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου