Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

0
4005
Φώτο : Σπυρίδων Χρυσοβαλάντης Λούλλος
Φώτο : Σπυρίδων Χρυσοβαλάντης Λούλλος

Με αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα σε όλα τα νησιά του νομού. Τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα πυκνώνουν στην Ρόδο και δεν αποκλείεται να δώσουν μπόρες η ακόμα και τοπικές καταιγίδες συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων στα ανατολικά τα κεντρικά και τα ορεινά του νησιού. Έως το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Ξάστερος ουρανός αναμένεται την νύχτα σε όλα τα νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με την έντασή τους να φτάνει τα 5-6 μποφόρ έως την Κάλυμνο. Στα νοτιότερα (θάλασσες Κώ , Τήλου , Ρόδου , Καστελλορίζου) δεν θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ με μικρή εξαίρεση τις απογευματινές ώρες όπου στην περιοχή της Ρόδου δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ. Ειδικά στην πόλη και την Ιξιά.

Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως την νύχτα :
Βόρεια : απο 12.. έως 17°C
Νότια : απο 13.. έως 18°C
Μονοψήφιες την νύχτα στα ορεινά : απο 8.. έως 15°C

Υγρασία : 55% – 88%

Η πρόγνωση μας διαθέσιμη και ηχητικά με τον Δρόσο Σκότη.


Προσωπική Τοποθέτηση
Κάνω προγνώσεις σχεδόν 10 χρόνια , πρώτη φορά συναντώ τόσο ήρεμο Νοέμβρη απο υετική πλευρά.
Η εμμονή εγκλωβισμού ψυχρών λιμνών φέτος στο τρίγωνο ανάμεσα σε Κύπρο , Ρόδο και Αίγυπτο δείχνει να είναι η κυριότερη αιτία της ηρεμίας αλλα και των ξαφνικών εξάρσεων ανα διαστήματα και να οδηγεί τον καιρό σε αστάθειες που θυμίζουν περισσότερο θέρος παρά χειμώνα.
Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η εμμονή λαμβάνει επιτέλους τέλος πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πρίν φύγει ο Νοέμβρης και θα ανοίξει ο δρόμος των βαρομετρικών χαμηλών εκ δύσης, Ιταλικής προελεύσεως βάζοντας πλέον οριστικά τον καιρό σε τροχιά χειμώνα και υετικά.
Θερμοκρασιακά πάντως η αυριανή μέρα θα είναι η ποιό κρύα για φέτος.

Να είσαστε καλά

Με εκτίμηση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΟι Χιονοδόν Κιχώτες