Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

0
6398

Βαρομετρικό Χαμηλό στροβιλίζεται γύρω απο τον εαυτό του τις τελευταίες μέρες στην Θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, πολύ κοντά στην Αίγυπτο και επηρεάζει ανα διαστήματα απο ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κρήτη και την Κύπρο.
Το συγκεκριμένο χαμηλό φαίνεται πως απο απόψε τα μεσάνυχτα θα έχει την τάση να κινείται βορειότερα, πλησιάζοντας σιγά σιγά τα νοτιότερα κράσπεδα των Δωδεκανήσων και θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Κάσο και την Κάρπαθο, με βροχές αρχικά ενώ δεν αποκλείονται και ανα διαστήματα καταιγίδες καθ’ όλο το 24ώρο της Δευτέρας.
Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και ένταση και διάρκεια ενω θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις, γι αυτό τον λόγω εφιστούμε την προσοχή και στα δύο νησιά.
Οσο αφορά την πιθανότητα να επηρεαστούν άλλα τμήματα μόνο η πρωτεύουσα του νομού η Ρόδος συγκεντρώνει πιθανότητες άνω του 50% να επηρεάζονται απο παροδικές μπόρες τα νότια και ανατολικά του νησιού ειδικά απο το μεσημέρι και μετά.
Τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η πόλη.
Στα υπόλοιπα νησιά του νομού θα επικρατούν μόνο αραιές νεφώσεις καθ’ όλο το 24ώρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέχρι το ύψος της Κώ με ένταση 4-5 μποφόρ. Απο την Κώ και νοτιότερα και ειδικά σε Ρόδο και Καστελλόριζο θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει απο τις μεσημβρινές ώρες και μετά τα 5-6 μποφόρ.

Οι Θερμοκρασίες παραμένουν αμετάβλητες :
Βόρεια νησιά : απο 17.. έως 24°C
Νότια νησιά : απο 18.. έως 25°C
Ορεινά Ρόδου : απο 16.. έως 23°C

Υγρασία : 55 – 90%

Χορηγός Πρόγνωσης Le Parfum Rhodes

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 7/8 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τρίτη 10 Νοεμβρίου