Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού επόμενων ημερών και τάση Χριστουγέννων

0
322

Συνεχίζει να είναι άστατος ο καιρός 

Αναλυτικά

Την Δευτέρα προβλέπεται διάλειμμα με τα φαινόμενα να περιορίζονται και να ανοίγει ο καιρός σε όλα τα τμήματα χωρίς ωστόσο να αποκλείται κάποιο σύντομο ψιχάλισμα τις μσημβρινές ώρες στην ορεινή Ρόδο.
Τίποτα σημαντικό.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ πουθενά. Απο την νύχτα θα στρέφονται σε νοτιάδες και πάλι.

Aμετάβλητες οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 13 έως 16°
Νότια : απο 14 έως 17°
Ορεινά : απο 9 έως 15°

Υγρασία : 60% – 86%

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη με βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλα τα νησιά με ενα πολύ δυναμικό πέρασμα περίπου απο τα χαράματα έως και τις προμεσημβρινές ώρες. Η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη που θα παρουσιάζονται ανοίγματα ανα διαστήματα χωρίς να απουσιάζουν και διαστήματα με μπόρες έως την νύχτα.
Χρειάζεται προσοχή κυρίως στα νησιά πλησίον των συνόρων απο το πρωί έως το μεσημέρι.
Τα λιγότερα φαινόμενα αναμένονται σε Κάσο και Κάρπαθο που προβλέπεται ενα δυναμικό μέν αλλα σύντομο πέρασμα δε, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα εχουν στραφεί σε νοτιοδυτικούς απο τα ξημερώματα και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 6-7 με ριπές 8 μποφόρ ανα διαστήματα κυρίως σε θαλάσσια τμήματα για να αρχίσουν να εξασθενούν απο τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση :
Βόρεια : απο 12 έως 15°
Νότια : απο 13 έως 16°
Ορεινά : απο 8 έως 14°

Υγρασία : 60% – 92%

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με παροδικές μπόρες στην Ρόδο την Κάσο την Κάρπαθο και το Καστελλόριζο έως τις προμεσημβρινές ώρες.
Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματούν οριστικά.
Στα υπόλοιπα νησιά ανα διαστήματα νεφώσεις θα χαρακτηρίζουν τον καιρό καθ όλο το 24ώρο χωρίς να αποκλείεται κάποια σύντομη ψιχάλα σε Τήλο , Νίσυρο , Αστυπάλαια και Σύμη νωρίς το πρωί. Τίποτα το ιδαίτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις αρχικά ωστόσο σταδιακά θα επικρατούν βόριάδες που θα ενισχύονται γρήγορα και θα ακουμπήσουν τα 7-8 μποφόρ σε όλα τα τμήματα.

Θερμοκρασίες σε νέα πτώση την νύχτα :
Βόρεια : απο 10 έως 15°
Νότια : απο 11 έως 16°
Ορεινά : απο 6 έως 14°

Υγρασία : 60% – 70%

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή 20/21 Δεκεμβρίου προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο σύνολο του νομού με κάποιες νεφώσεις ορογραφικού τύπου να μην απασχολούν.

Οι άνεμοι θα επιμένουν βοριάδες το τελευταίο διήμερο της εβδομάδας φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένησει απο το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα:
Βόρεια : απο 10 έως 15°
Νότια : απο 11 έως 16°
Ορεινά : απο 6 έως 14°

Υγρασία : 60% – 70%

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νομού χωρίς να αποκλείονται τις μεσημβρινές ώρες κάποιες παροδικές μπόρες στα ορεινά της Ρόδου και της Καρπάθου.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές – ΒΔκες διευθύνσεις φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ

Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια : απο 10 έως 15°
Νότια : απο 11 έως 16°
Ορεινά : απο 6 έως 14°

Υγρασία : 60% – 70%

Σχεδόν αίθριος ο καιρός την Δευτέρα 24 Δεκεμβριου με τους ανέμους να ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ απο βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Τάση καιρού Χριστουγέννων 

Με καλό καιρό προβλέπονται και τα φετινά Χριστούγεννα αλλα η ψύχρα θα είναι αισθητή.
Θα επανέλθουμε στις προγνώσεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018


Προηγούμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού Χριστουγέννων