Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση για το Π/Σ/Κ – 1/2/3 Απριλίου

0
4666

Χορηγός Πρόγνωσης

Καλό Μήνα

Θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ το δελτίο θυελλωδών ανέμων την Παρασκευή τουλάχιστον στο πρώτο μισό της ημέρας καθώς θα επιμένουν να πνέουν απο νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να ακουμπάει τα 7-8 και στα πελάγη τα 9 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι όπου και σταδιακά θα εξασθενούν.

Φαινόμενα δεν προβλέπονται με κάποιες νεφώσεις να είναι πολύ αραιές, ωστόσο η μουντάδα θα κυριαρχεί σε τέτοιο βαθμό σε όλα τα τμήματα λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα που δύσκολα θα διακρίνεται.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα άνοδο :
Βόρεια νησιά : απο 13.. έως 21°C
Νότια : απο 14.. έως 22°C
Ορεινά : απο 13.. έως 21°C

Υγρασία : 60-90%

Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι εξασθενούν στα 3-4 μποφόρ και στρέφονται σε δυτικούς το Σάββατο ενώ την Κυριακή από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Παρόλο που ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αντιληπτό καθώς οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα αυξηθούν περαιτέρω και η θολούρα θα περιορίζει σημαντικά την ορατότητα.
Το peak του φαινομένου προσδιορίζεται περίπου απο το βράδυ του Σαββάτου όπου και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Κυριακής με τις τιμές εναπόθεση σκόνης να βρίσκονται στα κόκκινα. Εκείνες λοιπόν τις ώρες θα πρέπει να έχουμε κλειστά τα παράθυρα της κατοικίας μας ενώ ένας Ιονιστής εσωτερικού χώρου θα είναι ιδανική περίπτωση.
Την Κυριακή από το μεσημέρι θα καθαρίζει σταδιακά η ατμόσφαιρα και έτσι η νύχτα προβλέπεται με ξάστερο ουρανό παντού και το κυριότερο με καθαρό αέρα.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε καλά επίπεδα:
Βόρεια νησιά : απο 13.. έως 21°C
Νότια : απο 14.. έως 22°C
Ορεινά : απο 12.. έως 20°C

Υγρασία : 50-80%

Προγνώσεις μας μπορείτε να ακούτε καθημερινά απο το ραδιόφωνο του Real Voice 99.5

Καλό Π/Σ/Κ

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΕ ΙΣΧΥ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση για την Δευτέρα 4 Απριλίου