Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πιθανότητα για φαινόμενα σε κάποια νησιά – Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού

0
237

Πρωτοφανές για την εποχή βαρομετρικά, φθινοπωρινού τύπου θα διελαύνουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα ο καιρός να μην θυμίζει σε τίποτα οτι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τα Δωδεκάνησα μετά απο αρκετά χρόνια έχουν αυξημένες πιθανότητες να δούν υετό, μήνα Ιούλιο.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά

Δευτέρα 15 Ιουλίου

Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νομού που θα πυκνώνουν κυρίως απο το απόγευμα χωρίς να δίνουν φαινόμενα. Σε αυτό το μοτίβο θα ολοκληρωθεί το 24ώρο της Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους το μεσημέρι να φτάνει τα 5-6 μποφόρ κυρίως στα εσωτερικά νησιά του νομού , πλησίων των συνόρων.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα :
Βόρεια : απο 19 έως 26°C
Νότια : απο 20 έως 27°C
Λίνδος : απο 21 έως 30°C

Υγρασία : 55% – 88%

Τρίτη 16 Ιουλίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιότερα τμήματα κυρίως. Μικρή πιθανότητα κάτω του 50% για κάποια ξαφνική μπόρα στην κεντρική και ανατολική Ρόδο στο Καστελλόριζο καθώς και στην Κώ το μεσημέρι. Στα βορειότερα νησιά αραιές νεφώσεις θα επικρατούν αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα και στην συνέχεια θα πυκνώνουν.
Να σημειώσουμε πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αμέσως μετά τα μεσάνυχτα να σημειωθούν καταιγίδες στα κεντρικά , ορεινά και ανατολικά τμήματα της Ρόδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες μέχρι το ύψος της Τήλου με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ ενώ σε Σύμη , Ρόδο , Χάλκη , Καστελλόριζο θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο στα νοτιότερα τμήματα :
Βόρεια : απο 19 έως 25°C
Νότια : απο 20 έως 27°C
Λίνδος : απο 24 έως 33°C

Υγρασία : 60% – 90%

Τετάρτη 17 Ιουλίου

Πολύ μεγάλη πιθανότητα να σημειώνονται καταιγίδες πρίν τα ξημερώματα σε Κάσο , Κάρπαθο , Ρόδο και Καστελλόριζο ανα διαστήματα. Το πρωί θα δείχνουν να εξασθενούν τα φαινόμενα ωστόσο με την πάροδο της μέρας θα επιστρέφουν νεφώσεις στην Ρόδο και θα δίνουν καταιγίδες ανα διαστήματα.
Απο το μεσημέρι έως το βράδυ θα παραμένει η αστάθεια στην Ρόδο.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν νεφώσεις με μικρά ανοίγματα κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς φυσικά να αποκλείονται τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κώ,

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις έως τι προμεσημβρινές ώρες με την ένταση τους να φτάνει τα 3-4 μποφόρ , στην συνέχεια θα στρέφονται σε βοριάδες και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ μέ εξασθένηση την νύχτα μόνο στην Ρόδο την Σύμη και το Καστελλόριζο στα 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα :
Βόρεια : απο 19 έως 25°C
Νότια : απο 20 έως 27°C
Λίνδος : απο 24 έως 33°C

Υγρασία : 60% – 90%

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει στα γνωστά καλοκαιρινά επίπεδα.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο του Π/Σ/Κ
Επόμενο άρθροKip Thorne : Ένα ταξίδι μέσα στην τρύπα του χωροχρόνου θα ήταν θανατηφόρο