Ρόδος-Δωδεκάνησα – Νέα επιδείνωση του καιρού – Πρόγνωση για Τετάρτη , Πέμπτη 23/24 Ιαν.

0
260

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα Δωδεκάνησα με κύριο χαρακτηριστικό τους σχεδόν θυελλώδεις ανέμους και στην συνέχεια τις βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα

Απο το ξημέρωμα της Τετάρτης οι άνεμοι θα παρουσιάζουν ενίσχυση ενώ θα έχουν στραφεί ήδη απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις σε όλα τα τμήματα.
Το μεσημέρι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ ενώ την νύχτα θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα ακουμπάνε τα 7-8 χωρίς να αποκλείονται και ριπες 9 μποφόρ στα ανοιχτά πελάγη!
Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται την Πέμπτη στα 4-5 και στο Καρπάθιο 6 μποφόρ και στροφή σε δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις για να αρχίσουν να ενισχύονται και πάλι στα 6-7 μποφόρ απο το απόγευμα και κυρίως την νύχτα.

Στην Ρόδο φαινόμενα πέρα απο μικρή πιθανότητα για παροδικά ψιχαλίσματα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης δεν αναμένονται έως τις πρώτες βραδυνές ώρες.
Απο την νύχτα και κυρίως τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ανα διαστήματα φαινόμενα με την μορφή καταιγίδας σε όλα τα τμήματα.
Το πρωί της Πέμπτης χρειάζεται προσοχή καθώς ισχυρές καταιγίδες θα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το νησί.
Πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί για ενα 3ωρο – 4ώρο περίπου όπου τις μεσημβρινές ώρες νέες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάζουν ολα τα τμήματα.
Απο το απόγευμα έως την νύχτα θα παραμένει πολύ πολύ άστατος ο καιρός με την πιθανότητα να εκδηλώνοται μικρής διάρκειας μπόρες η καταιγίδες να είναι αυξημένη.
Τα φαινόμενα εκτός απο ισχυρές ριπές ανέμου θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Στα υπόλοιπα νησιά χρειάζεται προσοχή αύριο Τετάρτη απο το ύψος της Κώ και βορειότερα καθώς περιμένω να εκδηλώνονται ισχυρές ανα διαστήματα καταιγίδες έως την νύχτα.
Ειδικά στην Πάτμο την Λέρο και τους Λειψούς δεν αποκλείονται ακόμα και πλημμυρικά επεισόδια καθώς οι βροχές θα έχουν και ένταση και διάρκεια.
Δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο σε Κάσο , Κάρπαθο και Καστελλόριζο κατά την διάρκεια της Τετάρτης. Το ξημέρωμα της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σύντομες καταιγίδες και στα τρία νησιά με μεγάλη παύση τις πρωινές ώρες και επαναφορά σύντομων καταιγίδων το μεσημέρι με γρήγορη βελτίωση.
Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη αναμένεται να εκδηλώνονται στην συμπρωτεύουσα του νομού την Κώ κυρίως το ξημέρωμα αλλα και το μεσημέρι έως τις απογευματινές περίπου ώρες.
Η Αστυπάλαια θα πρέπει να έχει 2 δυναμικά περασματάκια , ενα το απόγευμα της Τετάρτης και ενα τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης.
Τις υπόλοιπες ώρες θα παρακολουθούν οι κάτοικοι τα ισχυρά φαινόμενα στα κοντινά νησιά και θα τρώνε κάποιες ξώφαλτσες ψιχάλες ανα διαστήματα.
Νίσυρος , Τήλος , Χάλκη και Σύμη θα ακολουθούν τα χνάρια της Ρόδου και της Κώ με τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων να έχουν μικρές αποκλείσεις.
Θέλει και εκεί προσοχή.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας φτάνοντας στα βόρεια τους 16° και στα νοτιότερα τμήματα τους 17° βαθμούς.
Στα ορεινά η ψύχρα καλά θα κρατεί με το υδράργυρο τις νυχτερινές ώρες να πέφτει κάτω απο τους 10.. βαθμούς. Τα μεσημέρια θα προλάβει να ανέλθει στους 14 βαθμούς.

Υγρασία σε αρκετά ψηλά επίπεδα και τις δύο ημέρες :
απο 65% έως 95%
Να σημειώσουμε την μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης στην περιοχή μας καθώς ευνοούν οι συνθήκες ωστόσο θα βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Για live καιρική ενημέρωση μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας μας στο facebook.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 22 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός