Ρόδος-Δωδεκάνησα – Νέα Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου

0
276

Τα πρώτα χιόνια είναι γεγονός στα ορεινά των νησιών του νομού μας οπως είχαμε προαναγγείλει μέρες πρίν.

Πάμε να δούμε την εξέλιξη του καιρού της Δευτέρας

Για απόψε φαινόμενα αναμένονται με την μορφή χιονιού ακόμα και σε ημιορεινά τμήματα ενώ χιονόνερο προβλέπεται στα παραθαλάσσια κυρίως σε Κάλυμνο, Κώ , Νίσυρο Τήλο , Ρόδο και Κάρπαθο.
Το ξημέρωμα της Δευτέρας θα βρεί ολα τα νησιά με πολύ κρύο χωρίς ωστόσο να σημειώνονται φαινόμενα όπου απο τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα επιστρέφουν και πάλι σε ορεινούς όγκους με την μορφή χιονιού.
Στα ημιορεινά θα το γυρνάει και πάλι σε χιονόνερο καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και οι θερμοκρασίες οπως είναι φυσιολογικό θα ανεβαίνουν λιγάκι.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να ανεβαίνει σταδιακα απο το μεσημέρι και να ακουμπάει το απόγευμα και κυρίως την νύχτα τα 7-8 μποφόρ και σε ξηρά και σε θάλασσα.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα :
Βόρεια : απο 3 έως 6°
Νότια : απο 4 έως 8°
Ορεινά : απο 0 έως 5°
όμως καθώς οι βοριάδες θα ανεβάζουν ένταση η θερμοκρασία θα σημειώνει νέα πτώση το βράδυ και ειδικά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας πρός ξημέρωμα Τρίτη ρίχνοντας την στους -3 στα ορεινά και κάτω απο τους 5 βαθμούς ακόμα και στα παραθαλάσσια ενώ παράλληλα θα έχουμε αερομεταφερούμενες νιφάδες ακόμα και κοντά στην θάλασσα.
Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγο των σφοδρών ανέμων!

Πολύ μεγάλη προσοχή στο οδόστρωμα καθώς αναμένεται παγετός απο τα 300 μέτρα και πάνω! Αποφεύγεται τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως την ανάβαση σε ορεινές περιοχές καθώς είναι απόλυτα επικίνδυνο χωρίς απαραίτητο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για τα Θεοφάνεια
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Η ποιό κρύα μέρα του φετινού χειμώνα η Τρίτη 8 Ιανουαρίου