Ρόδος-Δωδεκάνησα – Επιδεινώνεται ο Καιρός την 28ή Οκτωβρίου

0
7398

Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη με κάποιες αραιές νεφώσεις να μην απασχολούν αν και θα πυκνώσουν πρόσκαιρα ειδικά απο το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 3-4 και πρόσκαιρα στην θάλασσα Ρόδου τα 5 μποφόρ με εξασθένηση την νύχτα.

Θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 18.. έως 24°C
Νότια : απο 19.. έως 25°C

Υγρασία : 55% – 90%

Τετάρτη 28η Οκτωβρίου

Αν και δεν προβλέπεται να γίνουν παρελάσεις φέτος λόγω covid στα σχολεία οι μαθητές θα γιορτάσουν την εθνική επέτειο του ΟΧΙ με εκδηλώσεις ανά τμήμα με την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές. Θα υπάρχουν βεβαίως στιγμές που παιδιά και καθηγητές θα βρεθούν στα προαύλια των σχολείων.
Εκείνες λοιπόν τις στιγμές ο καιρός προβλέπεται σε όλα τα νησιά του νομού μόνο με νεφώσεις που συνεχώς θα πυκνώνουν.
Άρα δεν προβλέπονται φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες πουθενά.
Απο εκεί και έπειτα και συγκεκριμένα απο το μεσημέρι αρχικά σε Κάσο και Κάρπαθο θα σημειώνονται φαινόμενα με την μορφή μπόρας ανα διαστήματα.
Σταδιακά βροχές ασθενούς η μέτριας έντασης θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στην νότια και ορεινή Ρόδο χωρίς ωστόσο να έχουν ένταση η διάρκεια. Μάλιστα τα φαινόμενα θα κόψουν έως αργά το απόγευμα όπου ο καιρός θα επιδεινώνεται σταδιακά και ουσιαστικά απο εκείνες τις ώρες και μετά με καταιγίδες στα νότια και τα κεντρικά που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στα υπόλοιπα τμήματα του νησιού.
Λίγο προσοχή θα χρειαστεί τι νύχτα και ειδικά τα μεσάνυχτα καθώς θα βγαίνουν καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές κατα τόπους καθώς τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ας δούμε τι θα επικρατήσει και στα υπόλοιπα όμως νησιά κατά την διάρκεια της Τετάρτης :
Μετά την Κάσο & Κάρπαθο σειρά θα έχει η Αστυπάλαια και μετά τις απογευματινές ώρες η Κώς η Κάλυμνος η Λέρος η Πάτμος ποιο βράδυ οι Λειψοί ενώ νοτιότερα στα νησιά που είναι κοντά στην Κώ και την Ρόδο όπως η Νίσυρος η Τήλος η Χάλκη και η Σύμη θα δέχονται ανα διαστήματα μέσα στην μέρα ψιχαλίσματα η σύντομες μπόρες μέχρι την νύχτα που ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειώνονται απο το βράδυ και ειδικά τα μεσάνυχτα καταιγίδες ανα διαστήματα.
Προσοχή επίσης σε Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κώ απο το απόγευμα και μετά και ειδικά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά!
Το Καστελλόριζο θα επηρεάζεται επίσης απο το βράδυ με ανα διαστήματα μπόρες ενώ τα μεσάνυχτα η καταιγίδα είναι πολύ πιθανή.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχύονται σταδιακά φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ ειδικά στο Καρπάθιο, τα κεντρικά του νομού καθώς και τα βορειότερα. Στα νοτιότερα και ειδικά σε Ρόδο, Καστελλόριζο θα είναι πιο εξασθενημένοι 4-5 και ενδεχομένως για πολύ λίγο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε πτώση :
Βόρεια : απο 17.. έως 22°C
Νότια : απο 18.. έως 23°C
Ορεινά : απο 16.. έως 20°C

Υγρασία : 65% – 90%

Χορηγός Πρόγνωσης Αρτοποίηση Παραδεισίου

Χρόνια Πολλά

Γιάννης Μανωλάς

CYCLONE OF RHODES 2012-2020


Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ