Ρόδος-Δωδεκάνησα – Επιδεινώνεται ο Καιρός την Τρίτη 23 Νοεμβρίου

0
4378
Ρόδος - Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης
Ρόδος - Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης

Σαν σήμερα το 2013 τέσσερις άνθρωποι άφηναν την τελευταία τους πνοή στην γέφυρα της Κρεμαστής της Ρόδου καθώς η Ιρλανδική διάβαση που διασχίζει το κάτω της μέρος στο ρεύμα πρός Κρεμαστή υπερχείλισε και παρέσυρε οτι βρέθηκε στον δρόμο του. Ανάμεσα στα φερτά υλικά εντοπίστηκα και οι άμορφες μάζες αυτοκινήτων με τα πτώματα να εντοπίζονται είτε εντός είτε εκτός αυτών.
Η δική μας προτεραιότητα απο τότε ήταν και παραμένει η σωστή ενημέρωση των συμπατριωτών μας σε περιόδους κακοκαιρίας, η μέριμνα της πολιτείας είναι να αξιοποιεί άτομα που μπορούν αποδεδειγμένα να καλύψουν τα τεράστια κενά που παρέχουν οι αυτοματοποιημένες προγνώσεις καιρού καθώς οι αστοχίες πάντα θα είναι περισσότερες από αυτές των ανθρώπων.

Χορηγός Πρόγνωσης


Επιδείνωση θα Παρουσιάσει ο καιρός απο το ξημέρωμα με βροχές και ισχυρές ανα διαστήματα καταιγίδες που θα εντοπίζονται κυρίως σε Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Νίσυρο, Κώ, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς και Πάτμο.
Θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα νησιά του νομού με περάσματα μπόρας και συγκεκριμένα Κάσος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Χάλκη και Καστελλόριζο χωρίς ωστόσο να έχουν διάρκεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ. Σύντομα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασίες:
Βόρεια νησιά : απο 15.. έως 19°C
Νότια νησιά : απο 16.. έως 20°C
Ορεινά : απο 14.. έως 18°C

Υγρασία : 65-90%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021




Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Μεταβολή Καιρού την Εβδομάδα 22/26 Νοεμβρίου – Έρχονται Βροχές
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ