Ρόδος-Δωδεκάνησα – Επιδείνωση καιρού Νο64. Πρόγνωση Σ/Κ και Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου

0
142

Χωρίζεται στα δύο απο αύριο το πρωί η χώρα μας θερμοκρασίακά καθώς απο τις Κυκλάδες και βορειότερα θα επικρατεί ψύχος ενώ στα νοτιότερα θα παραμένουν αμετάβλητες οι θερμοκρασίες.

Αναλυτικά

Σαββάτο 23 Φεβρουαρίου

Βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται απο το πρωί σε όλα τα νησιά που ανα περιόδους θα είναι ισχυρές.
Σε αυτό το μοτίβο θα κυλάει η μέρα ενώ την νύχτα πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις θάλασσες χωρίς να αποχωρούν.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα στα 5-6 μποφόρ ομως την νύχτα θα εξασθενούν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση :
Βόρεια : 11.. – 14°C
Νότια : 12.. – 15°C
Ορεινά : 8.. – 13°C

Υγρασία : 60% – 90%

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Καιρός με φαινόμενα on off καθ όλο το 24ώρο. Δηλαδή σύντομη καταιγίδα παύση , πιθανότητα να βγεί μέχρι και ο ήλιος και ξανά γρήγορο κλείσιμο και καταιγίδα σύντομη. Σε αυτό το μοτίβο θα κυλάει η μέρα.
Σταδιακά απο το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα περιορίζονται στα πολύ νότια και συγκεκριμένα θα συνεχίζει να επηρεάζεται απο τα on off η Κάσος η Κάρπαθος η Ρόδος και το Καστελλόριζο ενδεχομένως και μετά τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα φτάνουν μέχρι το απόγευμα τα 5-6 μποφόρ ομως τη νύχτα και κυρίως τα μεσάνυχτα θα ενισχυθούν ιδιαιτέρως και θα ακουμπήσουν τα 8-9 η ακόμα και ριπές 10 μποφόρ σε όλα τα νησιά.
Για το συγκεκριμένο διάστημα εκδίδεται έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων με διάρκεια ενα 12ωρο και συγκεκριμένα απο της 00:00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι της 12:00 τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.
Δείξτε προσοχή τις συγκεκριμένες ώρες οι ριπές θα είναι επικίνδυνες και σε θάλασσα και σε ξηρά!

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο :
Βόρεια : 13.. – 15°C
Νότια : 14.. – 16°C
Ορεινά : 10.. – 14°C

Υγρασία : 64% – 92%

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Με νεφώσεις πυκνότερες στα νότια του νομού θα ξημερώσει η μέρα ενώ πιθανότατα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε Κάσο και Κάρπαθο που σταδιακά θα επεκταθούν στην Ρόδο απο τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν μόνο αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι όπως αναφέραμε θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 8-9 και ριπές 10 μποφόρ και γι αυτό τον λόγο θα υπάρχει έκτακτο θυελλωδών ανέμων σε ισχύ έως της 12:00.
Στην συνέχεια θα στρέφονται σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα στα 3-4 μποφόρ ενώ απο την νύχτα θα στρέφονται σε βορειοανατολικούς.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα μικρή άνοδο το μεσημέρι ομως το βράδυ θα σημειώσουν πτώση :
Βόρεια : 11.. – 16°C
Νότια : 12.. – 17°C
Ορεινά : 8.. – 15°C

Υγρασία : 55% – 85%

Να σημειώσουμε πως απο την Κυριακή έως το πρωί της Δευτέρας θα έχουμε μικροποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα. Ευνοημένο το φαινόμενο απο τους νοτιάδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις τοπικά.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού έως το τέλος της εβδομάδας 19/22 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ