Ρόδος-Δωδεκάνησα – Αστάθεια κινείται πρός τον νομό – Έκτακτη ενημέρωση

0
5902

Πρίν δούμε τα του καιρού θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν στις πλημμύρες της Εύβοιας.
Εκ της διεύθυνσης του Κυκλώνα Ρόδου και όλων των Δωδεκανήσιων.


Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε αύριο Δευτέρα στα Δωδεκάνησα καθώς θα μετακινείτε η ψυχρή λίμνη νοτιότερα και θα προκαλεί αστάθεια σε στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να σημειωθούν τοπικές μπόρες η ακόμα και καταιγίδες.
Να ξεκαθαρίσουμε κάπου εδώ πως τα όποια φαινόμενα σημειωθούν δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση την ένταση η την διάρκεια που είδαμε στην θεομηνία της Εύβοιας!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά :

Η Κάσος και η Κάρπαθος έχουν αρκετές πιθανότητες να επηρεαστούν το ξημέρωμα της Δευτέρα απο μπόρες. Σύντομα θα σταματήσουν.
Η Κώς έχει λίγες πιθανότητες να επηρεαστεί απο παροδική μπόρα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρίν ακόμα μπούμε στο μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με κάποιες νεφώσεις να περιορίζονται σε ορεινούς όγκους μόνο.
Να σημειώσουμε πως υπάρχουν αμυδρές πιθανότητες να σημειωθεί καταιγίδα τα μεσάνυχτα στους Λειψούς την Πάτμο την Λέρο και την Κάλυμνο.
Η Πρωτεύουσα Ρόδος έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστεί απο καταιγίδες ειδικά τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν αποκλείεται και χαλαζόπτωση.
Μέχρι το απόγευμα το αργότερο τις πρώτες βραδυνές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις αρχικά περίπου έως της 11:00 το πρωί παντού οχι πάνω απο 3-4 μποφόρ και στην συνέχεια θα στρέφονται σε βοριάδες απο την Πάτμο έως την Κώ με την ένταση του να ενισχύεται σταδιακά στα 5-6 μποφόρ.
Στα νοτιότερα συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου θα επιμείνουν απο διάφορες διευθύνσεις έως το απόγευμα γενικά ασθενείς. Στην συνέχεια θα στρέφονται σε ΒΔ και θα ενισχυθούν λίγο στα 4-5 μποφόρ.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και δεν θα ξεπεράσουν τους 29°C με 30°C βαθμούς.

Σε υψηλά επίπεδα θα βρεθεί η υγρασία η οποία θα φέρει και μια σχετική δυσφορία 60% – 95%

Καλή εβδομάδα σε όλους , εμείς θα τα ξαναπούμε με νέα πρόγνωση την Πέμπτη 13 του μηνός για εκτίμηση δεκαπενταύγουστου.
Να είσαστε καλά.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Ρόδο την Πέμπτη 6 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Δεκαπενταύγουστο