Ρόδος-Δωδάνησα – Πρός επιδείνωση ο καιρός για ακόμα μια εβδομάδα.

0
326

Η πτώση της θερμοκρασίας η ενίσχυση των ανέμων και η καταιγίδες συνθέτουν για μια ακόμα εβδομάδα τον φετινό χειμώνα το πάζλ της νέας επιδείνωσης του καιρού στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Και με αραιές νεφώσεις στο σύνολο του νομού που θα πυκνώνουν τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά πλησίον των συνόρων με την γειτονική χώρα και θα δώσουν πρόσκαιρες ψυχάλες έως βροχή μέτριας έντασης.
Η Σύμη η Κώς και η πόλη της Ρόδου έθεσαν υποψηφιότητα και εχουν 80% πιθανότητα να δεχτούν τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο δυτικές και αργότερα νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει στα βορειότερα του νομού τα 5-6 μποφόρ ενώ στα νοτιότερα περίπου απο το ύψος της Κώ και κάτω τα 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα :
Βόρεια : απο 11.. έως 15°C
Νότια : απο 12.. έως 16°C
Ορεινά : απο 9.. έως 14°C

Υγρασία : 60% – 90%

Σφαιρική εικόνα επόμενων ημερών :

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου
Σταδιακή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες απο τις απογευματινές ώρες αρχικά στα βόρεια νησιά του νομού και αργότερα την νύχτα και κυρίως τα μεσάνυχτα στα νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα παραμένουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ανεβάσουν την ένταση τους σε όλα τα τμήματα φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώνουν πτώση απο την νύχτα.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου
Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός απο το ξημέρωμα με ισχυρές καταιγίδες σε όλα τα νησιά με ένταση και διάρκεια. Σε αυτό το μοτίβο αναμένεται να κυλάει σχεδόν έως το μεσημέρι στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις το πρωί με ένταση 6 μποφόρ ωστόσο γρήγορα θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώνουν περαιτέρω πτώση απο τις μεσημβρινές ώρες και κυρίως την νύχτα οπου αναμένεται να πλησιάσουν τους 2 με 3 βαθμούς οι ελάχιστες στα ορεινά.

Καθημερινές προγνώσεις θα εκδίδονται κάθε απόγευμα αυτή την εβδομάδα για καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Σ/Κ 9/10 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Ενημέρωση καιρού επομένων ωρών καθώς και για την Τετάρτη