ΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ {εκτίμηση 10/13 Δεκ. και τάση επόμενων ημερών}

0
249

.

.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
Μεταβατική μέρα καθώς ενώ θα ξεκινήσει και θα κυλάει με καλές συνθήκες απο το απόγευμα και κυρίως την νύχτα νεφώσεις θα σκεπάζουν τον Δωδεκανησιακό ουρανό καλύπτωντας σταδιακά όλα τα τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες δευθύνσεις γενικά ασθενείς 2-3 bf με τάση να στρέφονται σε δυτικούς και αργότερα σε νοτιοδυτικούς και να ενισχύονται απο τα μεσάνυχτα.

Θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 14 έως 17°C
Νότια : απο 15 έως 18°C
Ορεινά : απο 13 έως 16°C

Υγρασία : 60% – 90%

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Επιδείνωση καιρού απο την νυχτα με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλα τα νησιά που θα ενταθούν τα μεσάνυχτα περαιτέρω.
Ιδια κατάσταση θα επικρατεί και στην πρωτεύουσα του νομού με τις καταιγίδες να εντατικοποιούνται απο τα μεσάνυχτα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα ακουμπάνε τα 6-7 και τοπικά ανα διαστήματα τα 8 bf σε όλα τα τμήματα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο :
Βόρεια : απο 15 έως 18°C
Νότια : απο 16 έως 19°C
Ορεινά : απο 14 έως 17°C

Υγρασία : 65% – 93%

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται οι βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες απο το ξημέρωμα σε όλα τα νησιά.
Οσο βαδίζουμε στις προμεσημβρινές αλλα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα πρέπει τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νησιά πλησίων των συνόρων με τα Μικρασιάτικα Παράλια.
Λειψοί , Ψέριμος , Κώς , Σύμη , Ρόδος (κυρίως η ιξιά και η πόλη) και αργότερα το Καστελλόριζον θα πρέπει να δούν αρκετά ύψη νερού τις συγκεκριμένες ώρες και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα και εφιστούμε την προσοχή των κατοικων!
Δεν αποκλείεται να επηρεάζονται επίσης η Πάτμος η Λέρος η Τήλος και η Νίσυρος απο καταιγίδες καθ όλη την ημέρα.
Προσοχή επίησς σε Κάσο και Κάρπαθο απο τα ξημερώματα έως τις μεσημβρινές ώρες καθώς θα δέχονται ανα διαστήματα ισχυρά φαινόμενα.

Αργά την νύχτα τα φαινόμενα θα περιορίζονται ωστόσο δεν αναμένεται να βελτιωθεί ουσιαστικά ο καιρός αφού η αστάθεια θα παραμένει.

Οι άνεμοι θα επιμένουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα ακουμπάνε τα 7-8 μποφόρ! Δείξτε προσοχή την στιγμή που θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα δεν αποκλείονται ριπές ακόμα και 9 bf.!!

Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια : απο 15 έως 19°C
Νότια : απο 16 έως 20°C
Ορεινά : απο 14 έως 21°C

Υγρασία : 65% – 93%

Η σημερινή πρόγνωση έρχεται με την υποστήριξη της εταιρίας Highlight O.E

Σημειώσεις – Παρατηρήσεις

Οπωσδήποτε μιλάμε για ισχυρά φαινόμενα και θα χρειαστεί να είμαστε όλοι προσεκτικοί καθώς ειδικά το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απο τα πρόσφατα γεγονότα της 25ής Νοεμβρίου.
Δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις ενώ καλό θα ήταν να μην πλησιάζουμε τις ακτές όταν έχουμε να κάνουμε με θυελλώδεις ανέμους.
Αντικείμενα που μπορούν να πετάξουν να μαζευτούν απο τις βεράντες σας ενώ το παρκάρισμα των αυτοκινήτων κάτω απο δέντρα είναι επικίνδυνο εκτός κι αν έχετε ασφάλεια που σας καλύπτει οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε νέο όχημα 😛

Υποψία κυκλογένεσης την Παρασκευή η το Σαββάτο στο Αιγαίο κάτι που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες κακοκαιρίας και μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει ισχυρότερα χαρακτηριστικά.
Θα τα παρακολουθούμε και θα σας κρατάμε ενήμερους.
Πάντως σε γενικές γραμμές φίλοι και φίλες σας συνιστούμε να ξεχάσετε τις καλοκαιρίες των προηγούμενων ημερών έως τουλάχιστον το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Να είσαστε όλοι καλά
Καλή Εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Κάποιοι θα βραχούν το Σ/Κ 7/8 Δεκεμβρίου…
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Συνεχίζει ο άστατος καιρός και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου