ΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ- ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

0
8487

Χορηγός Δελτίου

Τίθεται σε ισχύ απο το ξημέρωμα της 1ης Φεβρουαρίου ώρα 06:00 & φτάνει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου ώρα 00:00

Η Προσοχή μας εστιάζεται κυρίως στα εξής :

1) Πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνεύσουν απο την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου σε όλα τα τμήματα του νομού οι οποίοι αναμένεται να ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ.
Την συγκεκριμένη ημέρα θα σημειώνονται ανα διαστήματα μπόρες σε όλα τα νησιά του νομού με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται πλησίον των Μικρασιάτικων Παράλιων. Την νύχτα δεν αποκλείονται και καταιγίδες.
2) Παραμένει ακριβώς ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου με του ανέμους να επιμένουν απο νότιες διευθύνσεις παντού με την ένταση τους να μένει αμετάβλητη και να φτάνει και πάλι τα 6-7 μποφόρ.
Στο ίδιο μοτίβο και τα φαινόμενα καθώς ανα διαστήματα θα σημειώνονται μπόρες καθ όλο το 24ώρο ειδικότερα στα νησιά κοντά στα σύνορα.
3) Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται στροφή των ανέμων απο το πρωί σε βοριάδες και απότομη ενίσχυση τους στα 7 και λίγο αργότερα στα 8-9 μποφόρ. Καθώς θα μεσημεριάζει οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πλησιάζουν και τα νοτιότερα τμήματα καθώς και την πρωτεύουσα Ρόδο ωστόσο οι νοτιάδες που θα βρίσκονται ακόμα στο νησί θα δημιουργούν συγκλίσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις, ηλεκτρικές εκκενώσεις καθώς και υδροστρόβιλους στις θάλασσες. Χρειάζεται προσοχή!
Την νύχτα της Πέμπτης δεν αποκλείεται να σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει κάθετη πτώση.

Οι θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη θα κυμαίνονται απο 9… έως 15°C στα βόρεια νησιά και απο 10.. έως 16°C βαθμούς στα νότια.
Την Πέμπτη θα σημειώσουν ραγδαία πτώση ειδικά μέσα στην νύχτα και θα κυμανθούν απο 5.. έως 9°C στα βόρεια νησιά και απο 6.. έως 10°C στα νότια. Στα ορεινά απο 2.. έως 7°C βαθμούς.

Αναμένεται μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τετάρτη σε υψηλά επίπεδα

Live ενημέρωση και αυτής της κακοκαιρίας θα υπάρχει απο την ομάδα μας στο facebook
Γίνετε μέλη μας ώστε να μαθαίνετε έγκυρα και κυρίως έγκαιρα κάθε καιρική μεταβολή στην περιοχή μας χωρίς να χρειάζεται να βλέπετε τις απομιμήσεις μας απο τυχάρπαστες ομαδούλες που δεν έχουν το παραμικρό ίχνος μετεωρολογικού υπόβαθρου. Προσοχή στις απομιμήσεις! Κατά καιρούς διάφοροι επιτήδειοι που προσπαθούν να κερδίσουν κοινό για δικούς τους σκοπούς εκμεταλλευόμενοι την καλή μας φήμη ανεβάζουν προγνώσεις καιρού σε ομάδες που δημιούργησαν ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παριστάνουν τον ιδιοκτήτη της ομάδας μας κ. Μανωλά προσποιούμενοι μάλιστα πως ζούν και εκείνοι στο εξωτερικό!
Να είσαστε προσεκτικοί όσο αφορά την μετεωρολογική σας ενημέρωση καθώς χρειάζεται προσέγγιση με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση Καιρού για την Τελευταία Μέρα του Γενάρη
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 4/5/6 Φεβρουαρίου