ΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

0
5103

Χορηγός Δελτίου

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ειδικά τα ξημερώματα της Τετάρτης με τις βροχές να εντατικοποιούνται να παρουσιάζουν εμμονικό χαρακτήρα σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κάποια νησιά.
Προσοχή θα χρειαστεί απο της 06:00 το πρωί έως της 15:00 σε Ρόδο , Κώ , Κάλυμνο , Λέρο , Καστελλόριζο , Σύμη , Νίσυρο , Τήλο και Χάλκη! Στα συγκεκριμένα νησιά οι καταιγίδες θα έχουν δυναμικό χαρακτήρα ενώ θα συνοδευτούν απο δεκάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανότατα απο χαλαζοπτώσεις. Στις θάλασσες θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εμφανιστούν υδροστρόβιλοι.
Κάσος , Κάρπαθος , Αστυπάλαια , Πάτμος και Λειψοί θα έχουν φαινόμενα ωστόσο θα είναι πολύ ποιο χαλαρά τα πράγματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους ανα διαστήματα να φτάνει τα 4-5 μποφόρ ενώ τις στιγμές που θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα δεν αποκλείονται ριπές ακόμα και 6-7 μποφόρ! Απο το μεσημέρι θα στρέφονται σταδιακά σε βοριάδες και θα ενισχύονται στα βορειότερα τμήματα του νομού κυρίως φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ ενώ στα νοτιότερα δεν θα ενταθούν ιδιαίτερα.

Οι θερμοκρασίες ένω το μεσημέρι θα προλάβουν να ακουμπήσουν τους 20-21°C βαθμούς την νύχτα η ψύχρα θα είναι αισθητή αφού ο υδράργυρος θα υποχωρήσει στους 12.. στα ορεινά και στους 14.. με 15.. βαθμούς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα.

Υγρασία : 70-80%



Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Επιδεινώνεται ο Καιρός την Τρίτη 23 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ Π. & Σ. 26/27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ