Μια πιο αισιόδοξη ματιά της τωρινής κατάστασης

0
727

Κορωνοϊος.. Μια λέξη που μέχρι πριν τρεις μήνες μας ήταν παντελώς άγνωστη.. Μία κατάσταση που αν μας το έλεγαν πέρσι ότι θα την ζούσαμε, θα τους περνούσαμε σίγουρα για τρελούς.. Μια καθημερινότητα που μέχρι πρότινος την βλέπαμε μόνο σε ταινίες..

Ναι, από την μία στιγμή στην άλλη, η ζωή μας έκανε κωλοτούμπα.. Ναι, όλα όσα μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένα όπως ένας καφές με φίλους, έξοδος σε ταβέρνα, κτλ πλέον φαντάζει μακρινό παρελθόν.. Και όμως είμαστε μόνο δέκα μέρες σε αυτή την κατάσταση. Η απάντηση στα παραπάνω είναι ” Ε Και?” Δείτε το σαν μία ευκαιρία να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας στο σπίτι. Να κάνετε πράγματα που μέχρι χθες ήσασταν αρκετά απασχολημένοι για να κάνετε.. Να δείτε ταινίες, να μαγειρέψετε παρέα, να παίξετε επιτραπέζια.. Και να λέτε θα περάσει κι αυτό..Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.. Μη σας παίρνει από κάτω. Φανταστείτε ότι όπως όταν έχει κακοκαιρία και κάθεστε μέσα στο σπίτι, έτσι κάνετε και τώρα.. Θα περάσει κι αυτό.. Να χαμογελάτε, να λέτε αστεία, να πειράζετε μεταξύ σας, και να νιώθετε ευγνωμοσύνη για την στέγη που έχετε πάνω από το κεφάλι σας. Οσο μεγάλη ή μικρή ειναι… Να νιώθετε ευλογημένος άνθρωπος που είστε σπίτι και όχι να αγανακτείτε.. Δεν σας κάνω μάθημα. Φιλική συμβουλή σας δίνω. Κάποιοι άνθρωποι αυτές τις μέρες περισσότερο από πότε βλέπουν τα λευκά ταβάνια ενός νοσοκομείου…βλέπετε δεν είναι το ίδιο “τυχεροί” με εσάς. Ναι δεν μπορείτε να βρεθείτε με τους δικούς σας που τόσο αγαπάτε αλλά δεν βρίσκεστε μαζί τους ακριβώς επειδή τους αγαπάτε. Για το κοινό σας καλό. Δείτε το σαν γιατρειά.. Θα περάσει κι αυτό πείτε στον εαυτό σας..

Πριν κάποια χρόνια είχαμε τον ιό Η1Ν1. Σωρηδόν αρρωσταίναμε. Θυμάστε?? Σήμερα τον θυμόμαστε σαν κάτι παλιό και ίσως σκάσουμε και ένα μειδίαμα στο δεξί χείλος στη θύμηση του.. Ξερετε γιατί?? Γιατί πέρασε και αυτό.. Αυτές οι δύσκολες περιστάσεις μας έχουν αναγκάσει να απομονωθούμε και να αλλάξουμε όλες μας τις δραστηριότητες. Ε και? Απλά κάναμε μία παύση από την τρέλα της καθημερινότητας. Παραδεχτείτε το.. Εχει και τα καλά του κάπου.. Χαμογελάστε.. Αύριο ξημερώνει μία καινούργια μέρα.. Κοιτάξτε γύρω σας. Παρατηρήστε την οικογένειά σας, τα παιδιά σας, και αντλείστε δύναμη και ενέργεια από αυτούς. Όσο ακατόρθωτο κι αν φαίνεται.. Θα περάσει κι αυτό.. Ακόμα κι αν φύγει αυτή η Άνοιξη χωρίς να τη χαρούμε να ξέρετε ότι θα έρθουν και πάλι οι φωτεινές μέρες..

Μπορεί κάποιοι να πείτε και εσύ ποια είσαι?? Καμία δεν είμαι. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που νιώθει ευγνωμοσύνη που είμαι ακόμα υγιής και επιλέγω να δω το ποτήρι μισογεμάτο με αισιοδοξία και χαμόγελο.. Όλα περαστικά είναι.. Ολα θα γίνουν οπως πριν.. Ξέρετε γιατί? Γιατί όπως όλα τα άσχημα, θα περάσει κι αυτό..

Βαλεντίνα Μπάτη

Προηγούμενο άρθροΕπιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Επόμενο άρθροΗ “ΣΑΧΑΡΑ” ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ