Ελλάδα – Αλλαγή σκηνικού του καιρού – Πότε και πoιές περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία – Προγνωστικοί χάρτες για το επόμενο τριήμερο (Βίντεο)

0
215

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (05/04) και από τα δυτικά, με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα νότια, φαινόμενα τα οποία το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ στα περισσότερα τμήματα της χώρας.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε την μεταφορά σκόνης ειδικότερα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη το Σαββατοκύριακο.

Για την Κρήτη την Ικαρία , την νότια Εύβοια , την Αττική και κυρίως τα ανατολικά του νομού Αττικής καθώς και στην Νάξο και την Ρόδο αναμένονται πάνω απο 100χιλιοστά μέχρι την Κυριακή το βράδυ.
Για τους λόγους αυτούς θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο καιρού για τις παραπάνω περιοχές απο το σάιτ μας.

Ακολουθούν χάρτες κατανομής υετού , χάρτης φαινομένων καθώς και ανέμων. Ο Χάρτης ανέμων προέρχεται απο το Ελληνικό σάιτ simeteo.gr και ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο και τον Κλέαρχο για την παραχώρηση ωστε να τους επεξεργαστούμε και να δημιουργηθεί το βίντεο.
Οι χάρτες του πρώτου βίντεο προέρχονται απο Γερμανικές υπηρεσίες καιρού και μοντέλα υψηλής ανάλυσης.

Πρόγνωση επιμέλεια χαρτών Γιάννης Μανωλάς

Copyrights : Cyclone of Rhodes 2012-2019 σε συνεργασία με την μετεωρολογική ομάδα Meteo Hellas

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 4 Απριλίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Προγνωση καιρού Παρασκευή 5 Απριλίου