ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ – ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ ΤΗΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

0
131

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων τίθεται σε ισχύ απο τα ξημερώματα της Τετάρτης ωρα 06:00 έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ώρα 20:00. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα σαρώσουν και θάλασσα και ξηρά σε όλα τα νησιά του νομού. Η ένταση τους θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ ενώ δεν αποκλείονται και ριπές 9 μποφόρ ανα διαστήματα. Εξαιρείται για κάποιες ώρες η η Ρόδος και το Καστελλόριζο και συγκεκριμένα έως το βράδυ της Τετάρτης όπου σταδιακά θα ενισχύετα και εκει στα 6 και ενδεχομένως 7 μποφόρ καθώς και την Παρασκευή που θα εξασθενούν απο νωρίς το πρωί στα 4-5 μποφόρ.

Σε περιοχές όπου προβλέπονται θυελλώδεις ανέμοι :

Ασφαλίστε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Να αποφεύγεται τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Να αποφύγεται το παρκάρισμα η την διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). Επικοινωνείτε με τους αρμόδιους σε λιμεναρχεία και αεροδρόμια για να κανονίζετε τα ταξίδια σας.

Να σημειώσουμε πως η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση και το μεσημέρι της Πέμπτης και της Παρασκευής δεν θα ξεπερνάει τους 12° βαθμούς στα βορείοτερα νησιά και τους 15° στα νοτιότερα. Κρύο θα έχει την νύχτα καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει κάτω απο τους 10° βαθμούς. Στα ορεινά αναμένονται ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες με τον Αττάβυρο να μην ξεπερνάει τους 10° βαθμούς το μεσημέρι ενώ την νύχτα θα βρεθεί λίγο κάτω απο τους 7° βαθμούς η ελάχιστη. Γιάννης Μανωλάς Cyclone of Rhodes 2012-2018

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση έως την Παρασκευή και τάση Σαββατοκύριακου